Op zoek naar een passende baan?

 

Klik hier voor meer vacatures

Kandidaten

Sta je open voor een opleidingstraject in de Achterhoek/Liemers met uitzicht op een (vaste) baan? Ben jij in jouw werkcarrière op een ander spoor geraakt en zou je (weer) werkzaam willen zijn in de techniek? Of beschik je over een afgeronde opleiding, maar is een geschikte baan vinden een probleem? Lees dan snel verder over de mogelijkheden die “Gemaakt voor de techniek” biedt.

Wat is 'Gemaakt voor de techniek!'?

Gemaakt voor de techniek is een unieke en onderscheidende samenwerking tussen de overheid, ondernemer en onderwijs. Door deze samenwerking kunnen wij jou binnen 4 tot 6 maanden op een unieke wijze opleiden tot een vaktechneut die direct in de basis inzetbaar is. Alle opleidingen worden op maat samengesteld in overleg met een opdrachtgever, waardoor je specifiek opgeleid wordt om een betreffende functie succesvol te bekleden.

Traject

Hoe ziet een dergelijk traject er dan uit? Allereerst analyseren wij samen met de opdrachtgever de behoefte, waarna wij een gedegen functieprofiel opstellen en een uitgebreide voorselectie opstarten. Bij de selectie houden wij rekening met jouw motivatie, werk-/ en denkniveau en technische achtergrond, hetzij in opleiding en/of werkervaring. Dit alles in nauwe samenwerking met het opleidingsinstituut en uiteraard de potentiële opdrachtgever. In de basis zal je 2 tot 3 maanden een opleiding gaan volgen, waarna je 2 tot 3 maanden stage zal gaan lopen. Hierbij behoud je gedurende deze maanden de uitkering vanuit het UWV. Investeren in jezelf op een bijzondere manier.

Er is ook een variant mogelijk waarbij je gedurende 4 tot 6 maanden gaat leren in combinatie met het werken in de praktijk (de stage). Bij deze constructie zal je circa 4 dagen in de praktijk werkzaam zijn en 1 dag in de week theorie volgen. Dit uiteraard ook met behoud van de uitkering. Tevens ben je vrijgesteld van de sollicitatieplicht gedurende deze periode.
Deze constructies worden hieronder in een figuur weergegeven:

Opleidingen

Wij bieden o.a. de volgende maatwerktrajecten aan:

 • Allround Productiemedewerker Techniek
 • Assistent Operator
 • Basiscursus SolidWorks
 • CNC Draaier / Programmeur
 • CNC Frezer / Programmeur
 • CNC Kanter
 • Laser Operator
 • Lasser MIG / MAG
 • Lasser TIG
 • Operator Lasrobot
 • Panelenbouwer

Bij bovenstaande opleidingen zal je o.a. de volgende aanvullende certificaten behalen: 

 • VCA
 • Heftruckcertificaat
 • Metaalbewerking (indien van toepassing)
 • Tekening lezen (indien van toepassing)

Voordelen

 • Binnen 4 tot 6 maanden ben je een vakkundig techneut in de basis.
 • Gedurende de opleiding behoud je de uitkering en word je vrijgesteld van de sollicitatieplicht.
 • JAWS neemt de volledige scholingskosten voor haar rekening.
 • JAWS biedt op maat gemaakte opleidingen met oog voor de organisatie en jou als kandidaat.
 • JAWS heeft een lokaal netwerk en is zeer betrokken bij zowel jou als de opdrachtgever.
 • JAWS ontzorgt je vanaf het moment van binnenkomst.
 • JAWS is de spin in het web richting organisatie, kandidaat en opleidingsinstituut.

Ervaringsverhalen

“Jaimy” komt oorspronkelijk uit Zeeland maar kwam met ons in contact omdat hij verhuist is en op zoek was naar een nieuwe uitdaging in de regio Achterhoek/Liemers. De opleiding basis lassen niveau 2 MIG/MAG en BMBE had hij reeds behaald. Na een goed gesprek heeft hij een rondleiding gehad op de Anton Tijdinkschool en zijn we daar in gesprek gegaan welke opleiding bij hem past, zodat hij nog breder inzetbaar wordt. Op de Anton Tijdinks school heeft hij TIG lassen niveau 1 en 2 behaald. Na zijn werkervaring als lasser bij een bedrijf dat boorplatvorms maakt voor olie, gas en benzine in Zeeland, is hij nu werkzaam als allround lasser bij TP-Metal in ’s Heerenberg.

“Cesur” heeft zich in juli 2016 bij ons gemeld, nadat hij twee economische universitaire studies voortijdig heeft afgebroken. Tijdens de screening heeft hij vertelt dat zijn hart in de techniek ligt en dat hij graag in aanmerking wil komen voor het opleidingstraject. Na het gesprek en een rondleiding bij de AT Techniekopleidingen viel zijn keuze op de opleiding Lasrobot Programmeur. De opleiding heeft hij met succes doorgelopen en heeft toen de kans gekregen om stage te lopen bij LBG in Ulft. Na een succesvolle stageperiode heeft hij een jaarcontract direct bij de opdrachtgever aangeboden gekregen.

“Yaser” woont sinds 2014 in Nederland. In zijn thuisland Syrië was hij een succesvolle ondernemer in herenkleding. Hij is in aanmerking gekomen voor het opleidingstraject en heeft na een screening de opleiding Lasser (TIG/MIG/MAG) succesvol afgerond. Na deze opleiding heeft hij stage gelopen als Productiemedewerker / Lasser bij Kaak in Terborg. Vervolgens is hij op uitzendbasis aan de slag gegaan. In deze periode heeft hij op een interne vacature van Operator Lasrobot gesolliciteerd en heeft hij de sollicitatieprocedure succesvol doorlopen en is hij uiteindelijk in dienst getreden bij Kaak Bakeware B.V.

“Luc” werkte als Productiemedewerker+ (met ervaring op het gebied van TIG-lassen zonder diploma’s) bij een eenmansbedrijf, die helaas onvoldoende werk voor hem had. Na de kennismaking op de AT Techniekopleidingen hebben wij samen besloten om Luc te laten starten in de opleiding TIG-lassen niveau 2. Tijdens de opleiding is hij al gescout door Lentink in Varsseveld en daar loopt hij nu stage als TIG-lasser één dag per week naast zijn studie. Beide partijen zijn voornemens om na de stage verder te gaan.

“Rudolf” is in de WW terecht gekomen omdat zijn werkgever een reorganisatie ronde heeft moeten ondergaan. Rudolf heeft in de praktijk ervaring opgedaan als Productieplanner / Operationeel Inkoper. Na de screening hebben wij een kennismaking op de AT Techniekopleidingen gehad. Na de rondleiding heeft Rudolf zijn keus gemaakt op MIG/MAG lasser niveau 2 / CNC-Lasrobotprogrammeur. Rudolf zit op dit moment in de afronding van de opleiding en heeft oog op een stage bij Verheij Metaal in Ulft.

Inschrijven

Uiteraard komen wij graag in contact met kandidaten die geïnteresseerd zijn in het volgen van een opleiding. Solliciteren kan via de vacature Gemaakt voor de techniek!, klik hier om te solliciteren. Wij zullen dan een voorselectie doen en contact opnemen met je opnemen. Meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op via opleidingen@jaw-s.nl of bel ons op 0315-339200.

Solliciteer

 

Snel zoeken
181
JAWS B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close