Op zoek naar een passende baan?

 

Klik hier voor meer vacatures

Opdrachtgevers

Technische bedrijven zijn een belangrijke spil in de Nederlandse economie. Ze zijn maar liefst een kwart van alle bedrijven in Nederland en verantwoordelijk voor 41% van de productiewaarde. De verwachting is dat er grote tekorten komen aan technisch personeel en er een ‘War of Talent’ zal ontstaan. Deze ontwikkeling leidt tot de noodzaak voor organisaties om een andere koers te varen dan voorheen. Bedrijven moeten zich in allerlei bochten wringen om de beste mensen binnen te krijgen. Tevens leidt de vergrijzing in de regio tot uitstroom van ervaren technisch personeel en de bevolkingskrimp leidt tot te weinig instroom. Intussen wordt de vraag naar vakkundig technisch personeel steeds groter. Om de ‘War of Talent’ te ondervangen en organisaties in de toekomst te voorzien van vakkundig technisch personeel, heeft JAWS in samenwerking met het UWV en Anton Tijdink Techniekopleidingen een uniek product, ‘Gemaakt voor de techniek!’, ontwikkeld.

‘Gemaakt voor de techniek!’ is een convenant tussen de drie O’s: Overheid, Ondernemer en Onderwijs. De samenwerking, het convenant dat JAWS gesloten heeft met deze partijen, is uniek en onderscheidend, in zoverre dat wij geen standaard product aanbieden, maar zorgen voor maatwerk. In het kader hiervan zijn met diverse gemeenten afspraken gemaakt om vanuit deze populatie kandidaten (mensen met bijvoorbeeld een WW-uitkering, toekomstige medewerkers) te selecteren, die geheel op maat een technische opleiding kunnen gaan volgen.” De scholingskosten hiervan zijn volledig voor rekening van JAWS.

Opleidingen

Wij bieden o.a. de volgende maatwerktrajecten aan in de Achterhoek / Liemers:

 • Allround Productiemedewerker Techniek
 • Assistent Operator
 • Basiscursus SolidWorks
 • CNC Draaier / Programmeur
 • CNC Frezer / Programmeur
 • CNC Kanter
 • Laser Operator
 • Lasser MIG / MAG
 • Lasser TIG
 • Operator Lasrobot
 • Panelenbouwer

Bij bovenstaande opleidingen zal je o.a. de volgende aanvullende certificaten behalen:

 • VCA
 • Heftruckcertificaat
 • Metaalbewerking (indien van toepassing)
 • Tekening lezen (indien van toepassing)

Traject

Hoe ziet een dergelijk traject er dan uit? Allereerst analyseren wij samen met u de behoefte, waarna wij een gedegen profiel opstellen en een uitgebreide voorselectie opzetten. Bij de selectie houden wij rekening met de motivatie van de kandidaat, het werk-/ en denkniveau en de technische achtergrond, hetzij in opleiding en/of werkervaring. Dit alles in nauwe samenwerking met het opleidingsinstituut en uiteraard u als opdrachtgever.

In de basis zal de kandidaat 2 tot 3 maanden een opleiding gaan volgen, waarna hij/zij 2 tot 3 maanden stage zal gaan lopen. De kandidaat behoudt gedurende deze 4 tot 6 maanden zijn/haar uitkering vanuit het UWV. Er is ook een variant mogelijk waarbij de kandidaat gedurende 4 tot 6 maanden gaat leren in combinatie met het werken in de praktijk (de stage). De kandidaat zal dan bijvoorbeeld 4 dagen in de praktijk werkzaam zijn en 1 dag in de week theorie volgen. Dit uiteraard ook met behoud van de uitkering. Tevens is de kandidaat vrijgesteld van de sollicitatieplicht gedurende deze periode. De opdrachtgever betaalt gedurende de stageperiode enkel een kleine vergoeding voor de inzet van de kandidaat.

Voordelen van het opleiden via JAWS

 • Binnen 4 tot 6 maanden bent u een vakkundig techneut in de basis rijker.
 • JAWS biedt op maat gemaakte opleidingen met oog voor uw organisatie.
 • JAWS heeft een lokaal netwerk en is zeer betrokken bij zowel u als de kandidaat.
 • Jarenlange ervaring in de technische branche hierdoor weten wij wat er speelt in de markt en kunnen u als opdrachtgever optimaal bedienen.
 • JAWS ontzorgt u vanaf het moment van (opleidings-/vacature) aanvraag.
 • JAWS is de spin in het web richting organisatie, kandidaat en opleidingsinstituut.

Ervaringsverhalen

“Cesur” heeft zich in juli 2016 bij ons gemeld, nadat hij twee economische universitaire studies voortijdig heeft afgebroken. Tijdens de screening heeft hij vertelt dat zijn hart in de techniek ligt en dat hij graag in aanmerking wil komen voor het opleidingstraject. Na het gesprek en een rondleiding bij de AT Techniekopleidingen viel zijn keuze op de opleiding Lasrobot Programmeur. De opleiding heeft hij met succes doorgelopen en heeft toen de kans gekregen om stage te lopen bij LBG in Ulft. Na een succesvolle stageperiode heeft hij een jaarcontract direct bij de opdrachtgever aangeboden gekregen.

“Yaser” woont sinds 2014 in Nederland. In zijn thuisland Syrië was hij een succesvolle ondernemer in herenkleding. Hij is in aanmerking gekomen voor het opleidingstraject en heeft na een screening de opleiding Lasser (TIG/MIG/MAG) succesvol afgerond. Na deze opleiding heeft hij stage gelopen als Productiemedewerker / Lasser bij Kaak in Terborg. Vervolgens is hij op uitzendbasis aan de slag gegaan. In deze periode heeft hij op een interne vacature van Operator Lasrobot gesolliciteerd en heeft hij de sollicitatieprocedure succesvol doorlopen en is hij uiteindelijk in dienst getreden bij Kaak Bakeware B.V.

“Luc” werkte als Productiemedewerker+ (met ervaring op het gebied van TIG-lassen zonder diploma’s) bij een eenmansbedrijf, die helaas onvoldoende werk voor hem had. Na de kennismaking op de AT Techniekopleidingen hebben wij samen besloten om Luc te laten starten in de opleiding TIG-lassen niveau 2. Tijdens de opleiding is hij al gescout door Lentink in Varsseveld en daar loopt hij nu stage als TIG-lasser één dag per week naast zijn studie. Beide partijen zijn voornemens om na de stage verder te gaan.

“Rudolf” is in de WW terecht gekomen omdat zijn werkgever een reorganisatie ronde heeft moeten ondergaan. Rudolf heeft in de praktijk ervaring opgedaan als Productieplanner / Operationeel Inkoper. Na de screening hebben wij een kennismaking op de AT Techniekopleidingen gehad. Na de rondleiding heeft Rudolf zijn keus gemaakt op MIG/MAG lasser niveau 2 / CNC-Lasrobotprogrammeur. Rudolf zit op dit moment in de afronding van de opleiding en heeft oog op een stage bij Verheij Metaal in Ulft.

Interesse?

JAWS gaat graag met ondernemers de dialoog aan om te bespreken waar de specifieke behoeftes liggen wat betreft de personeelsplanning (en wanneer deze behoeftes gaan ontstaan), daar wij streven naar maatwerkoplossingen. Meer informatie nodig over onze opleidingstrajecten? Neem dan contact met ons op via opleidingen@jaw-s.nl of bel ons op 0315-339200.

Snel zoeken
181
JAWS B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close