Detachering

Detachering

Via JAWS is het mogelijk om kandidaten middels een detacheringsovereenkomst in te lenen. Dit betekent dat de betreffende kandidaat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangeboden krijgt via JAWS (en onze backofficepartner Pay for People), alvorens hij of zij door de opdrachtgever wordt overgenomen middels een direct dienstverband.

Daarnaast kan detacheren ook passend zijn indien u voor een bepaalde periode op zoek bent naar deskundig advies. Door een medewerker tijdelijk aan te nemen middels een detachering wordt u voorzien van een medewerker die met een frisse en objectieve blik ingezet kan worden voor specifieke projecten, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie of duurzaamheid.

 

De voordelen van detacheren:

Detacheren brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • De exacte duur van de detacheringsovereenkomst is in nader overleg met de opdrachtgever en kandidaat vast te stellen, waarbij het hanteren van een proeftijd tot de mogelijkheden behoort bij een detacheringsperiode van meer dan zes maanden.
  • Het is mogelijk om kandidaten in een (vaste) baan de overstap naar uw organisatie te laten maken, aangezien detacheren de kandidaat zekerheid kan geven middels een overeenkomst voor bepaalde tijd.
  • Op administratief vlak wordt u door JAWS ontzorgd. JAWS regelt de urenadministratie en de salarisuitbetaling voor de gedetacheerde medewerker. Ook de opbouw van reserveringen (o.a. betaald verlof, vakantiegeld, eventueel opbouw van ADV) wordt door JAWS geregeld. De medewerker krijgt een account waarin hij of zij uren kan boeken en loonspecificaties e.d. kan inzien.
  • U heeft als inlener de tijd om een medewerker gedurende een langere periode goed te kunnen beoordelen, alvorens u besluit de medewerker in dienst te nemen en de daarbij horende verantwoordelijkheden op u te nemen.
  • Het juridisch werkgeverschap ligt niet bij u als inlener, waardoor uw organisatie minder risico’s loopt, zoals de kosten bij ziekte.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Ons team met specialisten staat klaar om u vakkundig te helpen

Maak kennis met JAWS en laat contact met je opnemen