JAWS International Recruitment

JAWS International Recruitment

JAWS International Recruitment focust zich op het werven van internationaal mbo-, hbo- en wo opgeleid technisch talent voor opdrachtgevers in de Achterhoek, Liemers en Twente.

Hierbij richten wij ons voornamelijk op recentelijk afgestudeerden op het gebied van Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica en ICT. Een uitstekende beheersing van de Engelse taal is hierin een vereiste. JAWS zoekt daarnaast kandidaten die zich daadwerkelijk in Nederland willen vestigen.

Wij beschikken over huisvesting in Westervoort, Doetinchem en Winterswijk, die wij beschikbaar stellen voor deze internationale medewerkers.

Waarom International Recruitment?

Er is een groot, oplopend tekort aan technisch opgeleid talent in de regio’s waar wij actief zijn. Daarnaast is er een grote groei in bedrijvigheid in en dit zorgt dan ook voor een stijgend aantal vacatures. Deze vacatures kunnen wij steeds moeilijker invullen met Nederlandse kandidaten. Daarnaast biedt de Europese unie mogelijkheden om op korte termijn personeel uit andere EU-lidstaten aan te nemen, zonder al te veel administratieve problemen. Tot slot staat Nederland internationaal bekend als een zeer gastvrij en innovatief land om te werken. Dit maakt Nederland een zeer interessant land om een internationale carrière te starten.

JAWS heeft al een aantal jaren ervaring met internationaal recruitment en mooie trajecten mogen afronden. Deze kandidaten komen voornamelijk uit Zuid-Europa en de meerderheid is inmiddels al meer dan twee jaar succesvol aan het werk in Nederland.

Binnen en buiten de EU

JAWS bemiddelt kandidaten zowel vanuit binnen als buiten de EU. Wat is het verschil?

Voor kandidaten binnen de EU is geen tewerkstellingsvergunning nodig. Zij kunnen vrij werken binnen de Europese Schengenzone. Voor kandidaten van buiten de EU is een dergelijke vergunning wel verplicht. Daarnaast moet een organisatie erkend referent zijn om deze mensen in dienst te nemen. JAWS heeft hier ervaring mee en biedt zowel advies als volledige begeleiding tijdens deze trajecten.

Belangrijke punten

Voor het aannemen van jonge internationale professionals zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Kan de organisatie de benodigde begeleiding bieden?
 • Kan de organisatie voorzien in de wensen van de kandidaat?
 • Is de desbetreffende afdeling écht klaar voor een internationale medewerker?
 • Hoe kan de organisatie de taal- en cultuurverschillen op de afdeling managen?

JAWS denkt hier graag in mee en biedt een passend haalbaarheidsadvies aan de organisatie.

Wat biedt JAWS?

JAWS biedt 100% begeleiding tijdens dit traject, dit omvat:

 • Sourcing en recruitment van de kandidaat;
 • Regelen van tijdelijke huisvesting en intakegesprek bij opdrachtgever;
 • Een proefdag of proefweek wordt door JAWS geregeld;
 • JAWS regelt alle administratieve zaken omtrent de kandidaat;
 • JAWS regelt taal- en cultuurlessen voor de kandidaat;
 • JAWS blijft nauw betrokken bij zowel de organisatie als de kandidaat en biedt advies en coaching aan.
   

Interesse?

Heeft u interesse gekregen in JAWS International Recruitment? Of wilt u graag meer informatie over het traject? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op via international@jaw-s.nl.

Wil je een kijkje nemen op onze website voor internationale kandidaten? Kijk dan op www.jawsinternational.eu.

Ons team met specialisten staat klaar om u vakkundig te helpen

Maak kennis met JAWS en laat contact met je opnemen