Assessments

Voordat iemand in dienst wordt genomen, kan het wenselijk zijn om een kandidaat eerst een assessment te laten afnemen. Met een assessment kun je bijvoorbeeld achterhalen welke persoonlijkheid iemand heeft, het te verwachten werkgedrag bepalen of het leervermogen van een kandidaat vaststellen. Daarnaast is het mogelijk om de emotionele intelligentie te meten.

Al deze zaken bepalen of een kandidaat geschikt kan zijn voor een bepaalde functie en hoe goed hij of zij binnen het bedrijf past. Een assessment kan een stuk zekerheid bieden voordat een kandidaat wordt aangenomen.

We bieden verschillende assessments aan:

 

PPA (Persoonlijke Profiel Analyse)

Een Persoonlijke Profiel Analyse geeft in slechts 8 minuten een nauwkeurig inzicht in het werkgedrag van een kandidaat. Door inzicht te krijgen in de gedragsstijl kun je vaststellen of een kandidaat goed bij een functie past en wat de communicatievoorkeuren zijn.

Uit de PPA komt een gedetailleerd profiel van de sterke punten en aandachtspunten van kandidaten, de communicatiestijl, waarde voor de organisatie, motivatoren, angsten en hoe ze zich opstellen onder druk.

Tijdsduur: 8 minuten

 

HPTI (High Potential Trait Indicator) + PPA

Inzicht in de persoonlijkheidskenmerken biedt een goede kijk op hoe een kandidaat zijn of haar werk benadert. Daarnaast helpt de High Potential Trait Indicator bij het identificeren van leiderschapspotentieel. De HPTI laat zien of iemand geschikt is voor een bepaalde functie, met de focus op leiderschap.

Het assessment is eenvoudig en snel, waaruit een duidelijk en accuraat rapport komt over het persoonlijk potentieel.

Tijdsduur: 20 – 30 minuten

 

GIA (General Intelligence Assessment) + PPA

Het General Intelligence Assessment analyseert het leervermogen van een kandidaat. Het leervermogen geeft aan hoe snel iemand informatie verwerkt en problemen kan oplossen.
Kandidaten worden getest op vijf belangrijke gebieden: redeneren, perceptiesnelheid, cijfersnelheid en accuratesse, woordbetekenis en ruimtelijk inzicht.

De GIA geeft een duidelijk inzicht in de mentale capaciteiten van een kandidaat en hoe snel hij of zij een nieuwe rol onder de knie heeft.

Tijdsduur: 50 minuten

 

TEIQue (Trait Emotional Intelligence Questionnaire) + PPA

De Trait Emotional Intelligence Questionnaire biedt inzicht in de emotionele intelligentie van een kandidaat. Het biedt een duidelijk inzicht in de emotionele kijk op de wereld en de manier hoe wordt omgegaan met emoties van anderen. De TEIQue toont onder andere of iemand gemakkelijk nieuwe relaties kan ontwikkelen, hoe diegene reageert op stress en wat het aanpassingsvermogen is.

De TEIQue meet 15 verschillende emotionele factoren met betrekking tot welzijn, sociabiliteit, emotionaliteit en zelfbeheersing.

Tijdsduur: 25 – 35 minuten

 

SPA (Student Profiel Analyse)

Ten slotte bieden we ook een assessment voor studenten aan. Hiermee wordt een nauwkeurig inzicht gecreëerd in de gedragsstijl. Dit geeft onder andere aan wat diegene motiveert, welke taken en werkgebieden het meest geschikt zijn, wat de talenten zijn en mogelijke beperkingen.

In aanvulling op de SPA is het mogelijk een Studiekeuze Richtlijnen (SKR) rapport te genereren. Dit bevat de studierichtingen die het best aansluiten op het gedragsprofiel.

Tijdsduur: 8 minuten

 

Interesse?

We komen graag bij u langs om meer informatie te geven over de assessments en de mogelijkheden voor uw bedrijf. Neem contact met ons op via assessments@jaw-s.nl of 0315 – 33 92 00.

Ons team met specialisten staat klaar om u vakkundig te helpen

Maak kennis met JAWS en laat contact met je opnemen