Oriëntatiedag bij AT Techniekopleidingen & Royal Kaak!

Oriëntatiedag bij AT Techniekopleidingen & Royal Kaak!

Om nieuwe medewerkers kennis te laten maken met de techniek is het voor JAWS gebruikelijk om een oriëntatiedag in te plannen bij AT Techniekopleidingen en Royal Kaak. Gisteren was het dan weer zo ver. De nieuwe medewerkers, uit Deventer en Nieuwkuijk, Guillaume en Stan gingen samen met de drie stagiaires Robin, Niels en Frankie op pad. Om 9.00 uur in de ochtend werden zij verwacht bij  AT Techniekopleidingen om hier vervolgens van alles te leren over frezen, CNC, verspaningstechnieken en mechatronica.

De ochtend begon met een warm welkom en een kop koffie. Er was een presentatie voorbereid en de praktijkcoördinator kon vol passie vertellen over de techniek en alle mogelijkheden die de school daarin te bieden heeft. Naast diverse opleidingen op MBO niveau, is er ook van alles mogelijk voor zij-instromers en bedrijven. Na dit informatieve uurtje mochten de werkschoenen aan voor een rondleiding. Veiligheid staat namelijk hoog in het vaandel voor de school. 

Tijdens de rondleiding door de praktijkruimtes werden diverse oude en nieuwe machines toegelicht. Het was interessant om te zien hoeveel verschillende soorten machines, materialen en technieken er zijn. Lassen, frezen, draaien en programmeren zijn op dit moment geen onbekende termen meer voor de collega’s van JAWS. Uiteraard was het daarna ook tijd om deze termen echt te beleven en de opgedane kennis toe te passen. De groep werd meegenomen naar de lascabines om daar de basis te ervaren van het MIG/MAG en TIG lassen. Dit was een leuke ervaring!

Na het bezoek aan de school vervolgde de reis naar de buren. Bij Royal Kaak werd de groep ontvangen door Jürgen en kon er even gerust worden tijdens een heerlijke, goed verzorgde lunch in het bedrijfsrestaurant. De rondleiding begon daarna met de geschiedenis van het bedrijf en waar zij bekend om staan. Tijdens de flinke wandeling door de verschillende afdelingen, het museum en de werkvloer werd er verwonderlijk gekeken naar alle stappen in het proces en de grootte van het bedrijf. Het was erg leuk en leerzaam om bij zo’n groot bedrijf binnen te kijken. 

We willen AT Techniekopleidingen en Royal Kaak bedanken voor het warme welkom en de gastvrijheid. Het was een interessante en bijzondere dag!

Ons team met specialisten staat klaar om u vakkundig te helpen

Maak kennis met JAWS en laat contact met je opnemen