Oriëntatiedag bij AT Techniekopleidingen!

Oriëntatiedag bij AT Techniekopleidingen!

Gisteren hebben wij een hele leuke oriëntatiedag bij AT Techniekopleidingen in Terborg gehad! Mascha, Bregke en Stefan gingen met onze drie stagiairs (Ali, Lotte & Brechtje) op pad om van alles op het gebied van verspaning, metaalbewerking en mechatronica te leren en bekijken. Aan het einde mochten we ook zelf lassen en hebben we een prachtige dobbelsteen in elkaar gezet!

We begonnen de ochtend in een klaslokaal waar Robert Smits ons perfect uitlegde wat ze bij de AT Techniekopleidingen allemaal doen en welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Daarnaast liet hij zien welke verschillende soorten verspaning en metaalbewerking er zijn, wat daar de eigenschappen en verschillen van zijn en welke beroepen overal bij horen. Ook legde hij nog het een en ander uit over mechatronica en vervolgens mochten we de praktijkzalen in.

In de praktijkzaal startten we op de afdeling verspaning bij de conventionele frees- en draaibanken, gevolgd door de CNC machines. We liepen de hoek om voor de afdeling metaalbewerking. Daar werden we onder leiding van Marcel Obelink meegenomen door de zaal en mochten we zelf MIG en TIG lassen. Als afsluiter kregen we een rondleiding door de afdeling mechatronica met uitleg over wat de studenten daar allemaal precies leerden.

Kortom: een super leuke en interessante dag waarvoor we AT Techniekopleidingen vriendelijk willen bedanken!

Opleidingstraject Gemaakt voor de Techniek

Via AT Techniekopleidingen hebben we al bijna 100 kandidaten omgeschoold naar een technisch beroep. Lijkt het jou wat om om- of bijgeschoold te worden naar de techniek? Kijk dan eens naar ons opleidingstraject Gemaakt voor de Techniek!

Ons team met specialisten staat klaar om u vakkundig te helpen

Maak kennis met JAWS en laat contact met je opnemen