JAWS International Recruitment→ Recap 2023!

JAWS International Recruitment→ Recap 2023!

Het is inmiddels februari, maar wij blikken nog snel even terug naar 2023. Bij  JAWS International Recruitment is er namelijk toch wel veel gebeurd! Zo hebben we meerdere kandidaten aan een nieuwe baan mogen helpen, nieuwe woningen klaargemaakt om als huisvesting te fungeren en banden opgebouwd met mooie opdrachtgevers. Benieuwd hoe 2023 is verlopen bij JAWS International Recruitment? Lees dan snel verder!

Vier taarten rondgebracht

Bij JAWS is het vaste prik om bij iemand die op contract gaat bij een opdrachtgever een taart te bezorgen. We waren nog drie taarten verschuldigd aan kandidaten die eind 2022 direct in dienst zijn getreden bij opdrachtgevers (via werving & selectie). Rein is daarom bij Intralox, Nedcon en Royal Kaak langsgegaan om Nurullah, Hanta en Deepika te verblijden met onze lekkere JAWS-taarten. De vierde taart was voor Javier bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD), hij had namelijk na een inleenperiode een vast contract verdiend!

Twee nieuwe woningen voor huisvesting

Tussen het recruiten door moest er ook nog geklust worden, we hebben er sinds april 2023 namelijk twee nieuwe woningen bij in Doetinchem. Dat resulteerde in uren klus-, schoonmaak- en schilderwerk, bezoekjes aan de IKEA en meerdere verhuisdagen. Een flinke klus dus, maar het resultaat mag er zijn!

In totaal hebben we nu 5 woningen: 1 in Winterswijk, 1 in Westervoort en 3 in Doetinchem. Deze woningen bieden onze internationale medewerkers een perfecte basis om samen met huisgenoten (ook internationals) wegwijs te worden in de omgeving, te wennen aan onze cultuur en uiteindelijk een eigen woning te vinden.

JAWS International schaalt op met twee nieuwe woningen

Taal- en cultuurlessen

In februari en maart heeft Jan-Willem zichzelf omgetoverd tot leerkracht en de internationals zelf lesgegeven bij JAWS op kantoor. Dit om de periode te overbruggen tot ze bij de bedrijven les kregen. Inmiddels worden bij zowel Reiger Suspension als bij Hittech Bihca wekelijks taallessen gegeven en krijgen ze de taal steeds beter onder de knie!

Zomerbarbecue

Ook proberen we een aantal keer per jaar iets met de internationale kandidaten te organiseren. Dit met als doel dat ze elkaar beter leren kennen en ervaringen kunnen delen. We besloten een zomerbarbecue te organiseren en dat was zeer geslaagd!

Professionalisering en automatisering

Je kunt je vast voorstellen dat er veel komt kijken bij het plaatsen van internationale medewerkers. Gelukkig worden we daar steeds beter in! Het afgelopen jaar heeft onze backoffice veel tijd geïnvesteerd om dit allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Fijne nieuwe samenwerkingen

Het afgelopen jaar hebben we fijne relaties opgebouwd met onze opdrachtgevers, iets wat zeker bij de meer gecompliceerde trajecten – zoals die van JAWS International Recruitment – erg belangrijk is. Ook met EURES is veel contact geweest, zij stimuleren het werken over de grens binnen Europa en zijn een belangrijke partner.

Hittech Bihca x JAWS International Recruitment

In totaal negen kandidaten geplaatst!

Het afgelopen jaar zijn wij kundig geworden in het vervullen van CNC gestuurde functies zoals CNC Draaiers en CNC Frezers. We hebben in 2023 negen internationals aan een baan in Nederland mogen helpen bij drie verschillende bedrijven: Hittech Bihca in Winterswijk, Reiger Suspension in Hengelo en Profix Schadeherstel in Goor.

Ook interessant om te weten: de internationals kwamen uit vier verschillende landen, met zes verschillende nationaliteiten (Pools, Roemeens, Portugees, Kroatisch, Argentijns en Italiaans). Extra leuk om te zien dat zij het ook ontzettend naar hun zin hebben in de Achterhoek!

Dat was ons 2023!

Zoals je ziet zijn er aardig wat stappen gemaakt, waar we dit jaar enthousiast mee verder gaan. Zo gaan we naast het bemiddelen van CNC vacatures ons ook richten op lassers en medewerkers technische dienst. Ook gaan we meer content creëren en jullie beter op de hoogte houden van wat we allemaal doen. Stay tuned!

JAWS International Recruitment Recap

Ons team met specialisten staat klaar om u vakkundig te helpen

Maak kennis met JAWS en laat contact met je opnemen