Peter bij Giesen Coffee Roasters

Peter bij Giesen Coffee Roasters

Na bijna 40 jaar in de detailhandel te hebben gewerkt werd Peter op zijn 58ste werkloos. Contract niet verlengd, te oud. Dankzij het opleidingstraject Gemaakt voor de Techniek heeft Peter nu een baan gevonden in de techniek bij Giesen Coffee Roasters.

Peter heeft jarenlang kleding en schoenen verkocht in een kledingzaak en na zijn ontslag was het dus wel even zoeken. Na twee jaar thuis te hebben gezeten en veel te hebben gesolliciteerd kwam Peter in contact met Roy. Dit klikte meteen en het enthousiasme werd nog groter na een bezoekje aan Anton Tijdink Techniekopleidingen. Daar is hij in oktober 2017 aan zijn opleiding begonnen en kreeg hij 10 weken lang les van ervaring leraren uit de praktijk. Tijdens de studie heeft Peter certificaten behaald voor metaalbewerking, tekening lezen, MAG 1 lassen, heftruck chauffeur, CNC kanten en basisveiligheid VCA.

In februari startte Peter met zijn stage van 10 weken bij Giesen Coffee Roasters in Ulft. Daar heeft hij een leuke tijd gehad en veel geleerd. Per april is hij vervolgens via JAWS bij Giesen gaan werken, waar hij heeft gewerkt op de zaagafdeling en de lasafdeling. In maart 2019 is Peter in dienst gekomen bij Giesen, wat een grote overwinning voor hem was.

Na een 40 jaar als verkoper in een kledingzaak te hebben gewerkt, heeft Peter nu succesvol de overstap gemaakt naar de techniek. Naar ons idee een prachtig succesverhaal, wat 100% te danken is aan het enthousiasme en doorzettingsvermogen van Peter! Hij geeft aan dat het support van zijn gezin hier ook een grote rol in heeft gespeeld.

“Ik wil een aantal mensen bedanken voor hun vertrouwen en wederzijds respect. Dat zijn Roy van Aalst van JAWS, Wim Mateman en Giesen Coffee Roasters.”

 

Peter Oosterbaan

Ons team met specialisten staat klaar om u vakkundig te helpen

Maak kennis met JAWS en laat contact met je opnemen