Wat is de ideale foto voor op je cv?

Wat is de ideale foto voor op je cv?

Je bent bijna klaar met het opstellen van jouw cv, maar twijfelt nog of je een foto gaat toevoegen. Brengt het toevoegen van een foto voordelen tijdens een sollicitatie? Hierover zijn veel onduidelijkheden en iedereen heeft hier weer een andere mening over. Het toevoegen van een foto aan je cv is zeker geen verplichting, maar maakt het wel persoonlijker. Er bestaat namelijk een grote kans dat jij beter wordt onthouden als ze een beeld hebben bij jouw cv! Als je een foto toevoegt is het wel belangrijk dat je jezelf goed presenteert, wij hebben in dit blog 8 tips voor jou op een rij gezet! Benieuwd naar de tips? Lees dan snel verder!

Tips voor de juiste foto

1 | Zorg dat alleen jij op de foto staat

Jij wil indruk maken op je nieuwe werkgever en dat wil je natuurlijk alleen doen! Zorg ervoor dat alleen jij in beeld bent op de foto. Gebruik dus ook geen uitgesneden foto waarbij je de schouders van degene naast je nog ziet. 

2 | Recente foto

Foto’s uit de oude doos kun je beter laten liggen. Het is belangrijk dat je kiest voor een recente foto waarop je te herkennen bent. Jouw foto geeft de eerste indruk en het is handig als deze overeenkomt met hoe je er nu uitziet!

3 | Kwalitatieve foto

Het formaat van een foto op je cv is klein, het is dus van belang dat deze duidelijk genoeg is en van  goede kwaliteit is.

4 | Achtergrond

Je wil natuurlijk opvallen op de foto en professionaliteit uitstralen. Let bij het kiezen van een foto dat deze een neutrale achtergrond in een rustige kleur heeft, zo spring je er zelf beter uit. Ben je goed in het bewerken van foto’s? Dan kan je uiteraard ook de achtergrond verwijderen en neutraal maken. 

5 | Zorg dat je ogen zichtbaar zijn

Het is belangrijk dat jouw ogen zichtbaar zijn op de foto, zorg ervoor dat je recht in de camera kijkt. Je leert namelijk iemand beter kennen als je diegene in de ogen kijkt. Daarnaast maak je meteen een betere indruk, het straalt namelijk zelfvertrouwen en betrouwbaarheid uit. Kijk dus vooral niet weg en draag geen zonnebril, hoed of pet.

6 | Kies een foto met een lach

Wil jij naast professionaliteit ook vriendelijkheid uitstralen? Kies dan een foto met een natuurlijke lach. Hier maak je een betere indruk mee en het maakt je uitnodigender. Daarnaast kijk je vaak iets scherper als je lacht, waardoor je ogen beter uitkomen. 

7 | Zorg dat alleen je hoofd en schouders zichtbaar zijn

Zoals bij tip 3 al benoemd is, is de foto die jij gaat gebruiken relatief klein. Kies met deze reden voor een foto waarbij je hoofd en een deel van je schouders zichtbaar zijn. Het is niet relevant om een foto van top tot teen te kiezen.

8 | Kleding

Draag kleding op de foto die passend is voor de functie waar jij naar op zoek of werkzaam bent. Let bij de lichaamshouding erop dat deze los, maar wel recht is. 

Beschik je niet over de juiste foto of twijfel je? Dan heb je ook de optie om een professionele foto te laten maken bij bij een fotograaf. Zij hebben hier ervaring mee en kunnen jou helpen. Jij hoeft alleen te zorgen voor de juiste kleding!

Heb je nog vragen na het lezen van dit blog? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag 😉 .

Ons team met specialisten staat klaar om u vakkundig te helpen

Maak kennis met JAWS en laat contact met je opnemen