Wat is LinkedIn en wat kan ik ermee?

Wat is LinkedIn en wat kan ik ermee?

Een social media platform dat onmisbaar is in de zakelijke wereld? Dat is natuurlijk LinkedIn! LinkedIn is het grootste online zakelijke platform ter wereld. Er zijn wereldwijd maar liefst 700 miljoen gebruikers uit verschillende bedrijfstakken actief, waarvan 5 miljoen Nederlandse gebruikers. 

Maar wat is LinkedIn nou precies? En is LinkedIn voor jou relevant? In dit blog zetten wij alles voor je op een rij waarom jij een LinkedIn profiel moet aanmaken!

Wat kun je met LinkedIn?

Op LinkedIn ligt de focus voornamelijk op het onderhouden en uitbreiden van jouw zakelijke netwerk. Door connecties te maken met verschillende gebruikers (zoals familie, kennissen, collega’s en (oud) klasgenoten) bouw je jouw netwerk op. Er zijn meer mogelijkheden zoals het delen van jouw professionele portfolio, maar de meerderheid gebruikt het platform om op de hoogte te blijven van waar je connecties allemaal mee bezig zijn. Zo zal je regelmatig updates voorbij zien komen van mensen die een nieuwe baan hebben gevonden, een studie hebben afgerond of op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Daarnaast proberen bedrijven en recruiters via dit netwerk personeel te werven en staan er wereldwijd ruim 14 miljoen actieve vacatures online. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan is dit dus een goede plek om te beginnen!

Waarom is LinkedIn belangrijk?

Wil je jezelf zakelijk presenteren, je netwerk uitbreiden en zien waar mensen in je omgeving zich op zakelijk vlak mee bezig houden? Dan is LinkedIn daar hét platform voor. Het gebruik van LinkedIn is zowel voor studenten als werknemers belangrijk. Je kan immers nooit te vroeg beginnen met het opbouwen van een netwerk!

Ook is LinkedIn jouw online cv én visitekaartje. Het platform kan namelijk ook helpen met het vinden van een nieuwe uitdaging. Daarbij is het belangrijk om relevante informatie te delen op jouw profiel, recruiters zijn namelijk actief op zoek naar kandidaten voor verschillende banen.

Twijfel je nog of LinkedIn voor jou wel relevant is? Probeer het dan vooral! Mocht het toch niet bevallen dan kan je altijd eenvoudig het account weer verwijderen.

Hoe maak je een LinkedIn pagina aan?

Heb jij nog geen LinkedIn profiel maar wil je graag aan de slag op het grootste online zakelijke platform? Dan is het tijd om een profiel aan te maken! Ga naar www.linkedin.com en ga naar ‘nu lid worden’. Vul de gegevens in en ga aan de slag!

Hopelijk heb je een goed beeld bij wat LinkedIn is en ga je snel aan de slag! Vergeet niet om een connectie met JAWS te maken om op de hoogte te blijven van de nieuwste vacatures. 🙂

Ons team met specialisten staat klaar om u vakkundig te helpen

Maak kennis met JAWS en laat contact met je opnemen