Tips om alles uit jouw LinkedIn profiel te halen

Tips om alles uit jouw LinkedIn profiel te halen

Heb jij wellicht een nieuw LinkedIn profiel aangemaakt of een oud profiel waar je niks mee doet? Dan is het nu tijd om alles uit jouw profiel te halen, waarmee LinkedIn jou meer kansen zal bieden op zakelijk gebied. Wij helpen jou natuurlijk graag! Met onze 6 tips ga jij jezelf binnenkort zakelijk beter presenteren. Ben je benieuwd hoe? Lees hieronder onze tips aan jou.

Tip 1: Maak connecties

Maak een connectie met gebruikers die nuttig zijn voor jouw netwerk, ook als je deze persoon niet goed kent. LinkedIn biedt de mogelijkheid om een persoonlijk bericht toe te voegen aan je connectieverzoek. In dit bericht kun je de reden van jouw verzoek neerzetten. 

Tip 2: Zorg voor een professionele foto

Een profielfoto is het eerste waar mensen opletten als ze jouw profiel zien. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van een duidelijke en professionele LinkedIn profielfoto. Jouw profielfoto is de eerste indruk, zorg ervoor dat dit direct de juiste is. 

Tip 3: Vermeld je werkervaring en diploma’s

LinkedIn wordt ook wel gezien als je online cv, belangrijk dus om je werkervaring en opleidingen te vermelden. Vergeet deze niet te updaten wanneer er wat verandert. Recruiters kunnen op deze manier zien of zij wellicht een geschikte baan voor jou hebben. 

Tip 4: Deel aanbevelingen

Iedereen beschikt over kwaliteiten, dus ook jij! Op je cv heb je de mogelijkheid om referenties toe te voegen, zo ook op LinkedIn middels aanbevelingen. Wil jij jouw profiel hiermee uitbreiden? Vraag je oud werkgever om een aanbeveling te schrijven. Jij kan hier zelf mensen voor uitnodigen via LinkedIn. Dit kan je doen door naar ‘Profielonderdeel toevoegen’ te gaan en de stappen hieronder te volgen. 

Tip 5: Deel jouw profiel

LinkedIn biedt de mogelijkheid om jouw profiel te delen middels een URL. Hiermee kun je gemakkelijk mensen naar jouw profiel verwijzen. Deze URL kun je aanpassen als je een openbaar profiel hebt, waardoor je deze persoonlijker maakt. Dit kun je doen door naar je profiel te gaan en op de button ‘openbare profiel en URL bewerken’ te klikken. Hier kun je via ‘aangepaste URL bewerken’ jouw link aanpassen. 

Tip 6: Word lid van groepen

Naast het maken van connecties is het ook mogelijk om lid te worden van relevante groepen. In groepen op LinkedIn worden onderwerpen besproken die interessant zijn voor jouw werkgebied of interesse. Binnen deze groep heb je ook de mogelijkheid om vragen te stellen of vragen te beantwoorden. Een LinkedIn groep is dus ook een manier om in contact te komen met mensen met dezelfde interesse waar je een connectie mee kan maken. Zo kun je jouw netwerk weer eenvoudig uitbreiden. 😉 

Hopelijk heb je wat aan onze tips en ga je snel aan de slag!

Wil jij eerst meer te weten komen over LinkedIn? Bekijk dan ons blog ‘Wat is LinkedIn en wat kan ik ermee?‘.

Ons team met specialisten staat klaar om u vakkundig te helpen

Maak kennis met JAWS en laat contact met je opnemen